Sidebar

Šiaulių moterų LIONS klubas toliau tęsia gražią tradiciją – artėjant Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo šventei tryliktą kartą įsteigė stipendiją geriausiai besimokančiam neįgaliam VU Šiaulių akademijos studentui. Kovo 9 d. 1000 eurų stipendija nuotoliniu būdu buvo įteikta VU Šiaulių akademijos Regionų plėtros instituto istorijos ir politikos magistrantūros studijų programos antro kurso studentui Donatui Lideikiui.

Donato kandidatūrą LIONS Šiaulių moterų klubo stipendijai gauti pasiūlė VU Šiaulių akademijos Regionų plėtros instituto istorijos krypties studijų programų komitetas. Stipendijos įteikimo ceremonijos metu komiteto pirmininkė prof. dr. Rita Trimonienė supažindino su magistranto akademiniais pasiekimais, visuomenine veikla. „Donatas 2019 m. baigė Šiaulių universiteto istorijos bakalauro studijas, o nuo 2019  m. studijuoja istorijos ir politikos studijų programos magistrantūroje (yra studijų programos kurso seniūnas). Vaikinas yra labai motyvuotas ir pažangus studentas. D. Lideikis šiuo metu visą dėmesį skiria magistro baigiamajam darbui, kurio tema „Lietuvos ir Baltarusijos dvišalių santykių dinamika 1990–2020 metais“ yra labai aktuali ir novatoriška. Studijų metu D. Lideikis gana profesionaliai atlieka tiek teorines, tiek praktines užduotis, nuolat siekia toliau tobulėti, įgyti vis naujų kompetencijų.“, – pažymėjo prof. dr. R. Trimonienė.

Šių metų LIONS Šiaulių moterų klubo premijos laureatas Donatas Lideikis padėkojo už parodytą dėmesį ir skirtą stipendiją. „Planuoju mokslus tęsti trečiojoje studijų pakopoje  – doktorantūroje. Mano interesų sritys labai įvairios, pradedant mokslinėmis sritimis t. y. istorija, politika ir baigiant pasaulio platesniu pažinimu, politikos aktualijomis, kelionėmis ir t. t. Pasirinkau studijuoti istoriją, nes man jau mokykloje patiko istorija ir geografia, o Šiauliuose buvusios istorijos bakalauro studijos buvo būtent tai, ko ieškojau. Studijų metais sutiktas nuostabus profesionalių istorikų dėstytojų kolektyvas, sutikti puikūs kurso draugai studijas padarė dar nuostabesnėmis“, – sakė Donatas.

Stipendijos įteikimo metu daug gerų žodžių buvo pasakyta ir apie D. Lideikio visuomeninę veiklą. Studentas nuo 2017 m. nuolat savanoriauja VU Šiaulių akademijos gynybos ir karybos edukaciniame centre, veda ekskursijas moksleiviams, dalyvauja „Muziejų naktų“ renginiuose (šiame Centre), padeda atnaujinti Centro ekspozicijas. Taip pat nuo 2017 m. aktyviai įsijungė į kasmet Universiteto istorikų organizuojamas 8–12 klasių moksleivių konferencijas, yra vertinimo komisijos narys, atlieka kitus organizacinius darbus. Nuo 2018 m. iki šiol yra politinių diskusijų klubo „Cogito ergo sum“ koordinatorius.

LIONS Šiaulių moterų klubo Harmannuso Hulsingos vardo stipendijos įteikimo ceremonijoje buvo ne tik pasveikintas šių metų laureatas, bet ir padėkota klubui už šią gražią iniciatyvą ir kasmetinę tradiciją. Sveikinimo ir padėkos žodžius tarė VU Šiaulių akademijos direktorė prof. dr. Renata Bilbokaitė, LIONS Šiaulių moterų klubo prezidentė Rasa Pumputienė, prof. dr. Sandra Grigaravičiūtė, dr. Donatas Morkūnas, dr. Laimutė Kasparė, studentas Laurynas Giedrimas.

Pasak LIONS Šiaulių klubo narės Laimutės Kasparės, nuo 2014 metų ši stipendija buvo pavadinta amžinybėn iškeliavusio olando Harmannuso Hulsingos vardu, kuris buvo vienas šiauliečių moterų LIONS klubo mecenatų. Ji pažymėjo, jog H. Hulsinga savo aktyvia visuomenine veikla yra daug prisidėjęs prie pirmojo LIONS moterų klubo Šiauliuose įkūrimo, nuolat rėmė įvairius klubo projektus, savo profesiniais patarimais padėjo Šiaulių bankui vystyti įvairius projektus.

Zenonas Ripinskis
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos