Sidebar

Kovo 30–31 d. Vilniaus LITEXPO parodų rūmuose vyks mokymosi, žinių ir karjeros planavimo paroda „Karjera ir studijos 2023“. Šiemet Vilniaus universitetą (VU) rasite net keturiose erdvėse: Studijų, Inovacijų, Mokytojų ir Karjeros. 
 
Studijų erdvėje VU pristatys naujausią ir aktualiausią informaciją apie VU siūlomas studijų programas ir stojimo tvarką. VU šiemet planuoja pasiūlyti 12 naujų programų. Naujosios bakalauro ir vientisųjų studijų programos – Dalyko pedagogika: dviejų mokomųjų dalykų mokymas (matematika ir informatika) (Šiauliuose), Socialinė pedagogika ir ankstyvasis ugdymas (Šiauliuose) Azijos studijos (korėjistika), Lietuvių filologija ir ukrainistika, Audiovizualinis vertimas: skaitmeninio turinio prieinamumas (Kaune), Lietuvių filologija ir reklama: kūrybiškumo ir skaitmeninės retorikos studijos (Kaune), Akušerija, Kosmetinė chemija.
 
Planuojamos naujos magistrantūros studijų programos – Karjeros edukologija (Šiauliuose; priėmimas bus vykdomas, jeigu programai bus skirtas tikslinis finansavimas)Regionų plėtra ir valdymas (jungtinė studijų programa su Pardubicės universitetu, Čekija; anglų k.), Tvarūs verslo finansai ir investicijos (anglų k.) ir Europos studijos („Arqus” jungtinė programa; anglų k.)
 
VU Inovacijų erdvėje rasite interaktyvių pramogų. VU Šiaulių akademijos Steam centras pristatys, ką galima pasigaminti 3D spausdintuvu ir praktiškai tai išbandyti. Besidomintys robotika lankytojai taip pat galės susipažinti su robotais-rankomis bei ką su jomis galima padaryti bei kitas veiklas. Fizikos fakultetas pristatys Lietuvos lazerių pramonės inovacijas, leis gyvai prisiliesti prie pasaulyje puikiai žinomų ir Lietuvą garsinančių lazerinių sistemų. Interaktyvus stendas padės moksleiviams lengviau suprasti pagrindinius optikos dėsnius. Besidominčius robotika stende pasitiks humanoidas Ąžuolas, kurį VU mokslininkai prašnekino lietuviškai ir pritaikė edukacijai mokyklose. Parengta pamokos trukmės programa robotui, kuris moko pirmos klasės vaikus kelių eismo taisyklių: kaip pereiti gatvę, naudotis šviesoforais ir t. t.
 
Mokytojų kambaryje Filosofijos fakulteto irVU Šiaulių akademijos Ugdymo mokslų instituto atstovai konsultuos pedagogus apie kompetencijų tobulinimo programas Šiauliuose ir Vilniuje. Čia galėsite dalyvauti seminaruose apie įtraukųjį ugdymą, STEAM veiklas mokykloje.
 
Vilniaus universitetas moksleiviams siūlys pasiklausyti paskaitų ir pabendrauti su žinomais mokslininkais: politologu dr. Nerijumi Maliukevičiumi, anatomu doc. Andrejumi Suchomlinovu, kalbininku doc. Antanu Smetona, klimato kaitos aktyvistu dokt. Mantu Adomaičiu, Verslo mokyklos partnerystės profesoriumi dr. Mantu Tvarijonavičiumi. VU dėstytojai pasakos apie naujus Rusijos informacinio karo ginklus, žmogaus evoliuciją ir tai, kaip žmonių išvaizda keisis ateityje, kalbinę agresiją ir žodžio teisę, kūrybiškumą, klimato krizę ir ką kiekvienas iš mūsų galime padaryti ją įveikiant.
 
Karjeros erdvėje VU su partneriais, verslo įmonėmis konsultuos moksleivius karjeros planavimo klausimais: kokios karjeros galimybės lauks pasirinkus vienas ar kitas studijas, kokius darbuotojus labiausiai vertina darbdaviai, kaip susirasti darbą, kai neturi darbo patirties?
 
Susipažinti su visomis VU studijų programomis galite čia.
 
VU ir VU ŠA inf.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos