Sidebar

Ekonomikos ir inovacijų ministerija toliau tęsia tikslinių stipendijų programą studentams, įstojusiems į valstybės finansuojamas STEM (informatikos, inžinerijos, matematikos) studijų krypčių programas. Minėtų sričių talentai ypač reikalingi verslui, investuojančiam Lietuvoje ir kuriančiam čia darbo vietas. Šiais metais įstosiantiems studentams numatoma skirti 260 stipendijų. Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje į šią stipendiją gali pretenduoti būsimi Programų sistemų studijų programos studentai.
 
„Siekdami pritraukti investicijų į regionus, kuriame vientisą sistemą, kuri padėtų ugdyti talentus ir kurtų verslui palankią aplinką. Tai darome kompleksiškai – nuo mokestinių lengvatų ir kitų priemonių, leidžiančių investuotojams greičiau ir lengviau įsikurti, iki stipendijų būsimiems ir verslui reikalingiems aukštos kvalifikacijos darbuotojams. Nuo 2020 metų jau skyrėme 757 stipendijas ir manome, kad tai viena labiausiai pasiteisinusių investicijų“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė A. Armonaitė.
 
„Jaunimas, kuris renkasi, kur toliau tęsti mokslus, turėtų įvertinti ne tik tai, kad skiriame tikslines stipendijas apskrityse, kur sėkmingai kuriasi verslai, bet ir tai, kad baigę studijas užsitikrins čia gerai apmokamą darbo vietą“, – sako viceministras Karolis Žemaitis.
 
Nuo 2020 metų iki 2022 m. III ketvirčio Klaipėdos apskritis preliminariai pritraukė apie 1,96 mlrd. Eur tiesioginių užsienio investicijų, Panevėžio apskritis – 569 mln. Eur, Šiaulių apskritis – 543 mln. Eur, Alytaus apskritis – 247 mln. Eur, Utenos apskritis – 232 mln. Eur ir Marijampolės apskritis – 156 mln. Eur investicijų, rašoma pranešime spaudai.
Ir šiais metais STEM studijų programas pradėsiantiems studijuoti  studentams šiose apskrityse numatytos 200 eurų dydžio stipendijos pasirinkusiems studijas 10-tyje aukštojo mokslo įstaigų: Alytaus kolegijoje (Alytus), Kauno technologijos universitete (Panevėžys), Klaipėdos universitete (Klaipėda), Klaipėdos valstybinėje kolegijoje (Klaipėda), Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje (Klaipėda), Marijampolės kolegijoje (Marijampolė), Panevėžio kolegijoje (Panevėžys), Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje (Šiauliai), Šiaulių valstybinėje kolegijoje (Šiauliai), Utenos kolegijoje (Utena). Stipendijos bus mokamos kas mėnesį visą bakalauro studijų laikotarpį – 4 metus.
 
Stipendijos skiriamos studentams, studijuojantiems aukštosiose mokyklose, kurios užtikrina bendradarbiavimą su verslo bendruomene ir studentų integracijos į darbo rinką prielaidas. Taip pat įsipareigoja užmegzti studentų profesinius ryšius su regione veikiančiomis įmonėmis.
 
Daugiau informacijos apie  VU Šiaulių akademijos Programų sistemų studijų programą rasite ČIA
 
VU inf. S. Jonuškės nuotr.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos