Sidebar

Vasario 28 d. Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos (VU ŠA) direktorės pavaduotoja mokslui prof. dr. Diana Cibulskienė ir Regionų plėtros instituto direktorė doc. dr. Lina Garšvienė lankėsi Šiaulių „Romuvos“ gimnazijoje ir susitiko su naująja gimnazijos direktore dr. Aina Būdvytyte bei direktoriaus pavaduotoja ugdymui Daiva Rindzevičiene. Susitikimo metu itin daug dėmesio skirta būsimoms institucijų bendradarbiavimo kryptims.
 
Šiaulių „Romuvos“ gimnazijos direktorė doc. dr. Aina Būdvytytė pažymėjo, jog gimnazijai yra labai svarbus bendradarbiavimas su aukštojo universitetinio mokslo institucija Šiauliuose – Vilniaus universiteto Šiaulių akademija, kuri gali padengti jaunimui labai svarbų ekonominio ir finansinio raštingumo kompetencijų bloką. Gimnazija siekia jau nuo 2024 metų kviesti naujus gimnazijos mokinius rinktis sustiprintą Ekonomikos ir investavimo kompetencijų klasę.
 
Regionų plėtros instituto direktorė doc. dr. Lina Garšvienė pastebėjo, jog jaunimas domisi investavimu, virtualiomis valiutomis, nori suprasti, kaip veikia finansų rinka ir kaip reikia tapti sėkmingu investuotoju. 2023 m. priėmimui VU Šiaulių akademija teikia atnaujintą ir investavimo kompetencijų bloku papildytą „Ekonomikos ir investavimo“ bakalauro studijų programą. Ši programa atveria puikias įsidarbinimo galimybes verslo, ekonomikos, investavimo ir finansų analitiko, eksporto plėtros konsultanto ir vadovo pareigose.
 
Prof. dr. Diana Cibulskienė patvirtino, jog VU Šiaulių akademija gali didžiuotis stipriais Ekonomikos krypties dėstytojais, kurie rengia mokslo ir taikomuosius projektus, aukšto lygio mokslo publikacijas ir tuo pat metu geba vesti įtraukias paskaitas jaunimui. Pažymėjo, kad paskaitose neretai sulaukiame praktikų ir ekspertų iš verslo įmonių ir finansų institucijų, kurie galės prisidėti prie gimnazistų Ekonomikos ir investavimo srities praktinių kompetencijų įtvirtinimo.
 
VU ŠA / Regionų plėtros instituto inf. ir nuotr.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos