Sidebar

2023 m. vasario 13 d. Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje vyko „Skaidrumo akademija“ mokytojams programos renginys „Patirčių erdvė. Antikorupcinis ugdymas pasitelkiant teatro metodus ir žaidimą „Antikoruptika“. Į renginį susirinko LR Specialiųjų tyrimų tarnybos atstovai ir „Skaidrumo akademijos“ mokytojams programos nariai – Lietuvos bendrojo ugdymo ir profesinių mokyklų mokytojai (pilietinio ugdymo, istorijos, dorinio ugdymo, ekonomikos, teisės dalykų, klasės auklėtojai ir pan.), kuriems aktuali moksleivių antikorupcinio sąmoningumo ugdymo tema.
 
Mokytojų pasitelkiami žaismingi antikorupcinio ugdymo metodai padeda mokiniams išlaisvėti, atsiverti, patyrinėti savo vertybines nuostatas bei palaipsniui jas keisti. Todėl mokytojų antikorupcinio ugdymo kompetencijų ugdymas – viena iš svarbių „Skaidrumo akademijos“ mokytojams programos uždavinių.
 
Renginio dalyviai praktiškai išbandė inovatyvų teatro metodą, kurio mokė „Skaidrumo akademija“ mokytojams mentorė, profesionali dramos terapeutė Eglė Naimavičienė. Taip pat renginio dalyviai turėjo galimybę išbandyti naują antikorupcinio sąmoningumo ugdymo priemonę – stalo žaidimą „Antikoruptika“, kurį pristatė Specialiųjų tyrimų tarnybos Antikorupcinio švietimo skyriaus atstovė Lina Kančytė. Mokymų metu dalyviai išmoko naujų metodų, sustiprino turimas žinias ir analizavo įvairias situacijas, susijusias korupcija, nesąžiningu ar neatsakingu elgesiu. Renginį moderavo Specialiųjų tyrimų tarnybos Antikorupcinio švietimo skyriaus atstovė Rita Šikšnienė.
 
Viena šio renginio dalyvių – VU Šiaulių akademijos Regionų plėtros instituto doc. dr. Rita Toleikienė yra ir „Skaidrumo akademija“ mokytojams mentorė. Ji pasidžiaugė, kad šis renginys sulaukė svečių ne iš vieno regiono, bet iš visos Lietuvos. Į renginį atvykę LR Specialiųjų tyrimų tarnybos atstovai iš sostinės kartu su mokytojais atliko užduotis, analizavo dilemines situacijas, ieškojo sprendimų. R. Toleikienė pažymėjo, kad LR STT ir VU Šiaulių akademija bendradarbiauja jau daug metų: LR STT Antikorupcinio švietimo skyriaus atstovai kartu organizuoja pasaulinės Kovos su korupcija dienos renginius VU Šiaulių akademijoje, veda viešas paskaitas Viešojo administravimo krypties studijų programų studentams, priima studentus dalinėms dalyko praktikoms. Bendradarbiavimas tęsiamas „Skaidrumo akademija“ mokytojams programoje, o nuo 2023 m. kovo mėnesio VU ŠA mokslininkai, dirbantys antikorupcinės politikos ir sąmoningumo tyrimų srityje, planuoja kartu su šiais socialiniais partneriais įsijungti į bendrą tarptautinį mokslinį projektą „EUMODNEXT: Innovative tools and approaches for improving the prevention of fraud in the context of the NextGenerationEU funds“, finansuojamą The EU Anti-Fraud Programme (EUAF).
VU ŠA / Vitos Juknevičienės informacija, parengta pagal LR STT ir Santos Jonuškės nuotr.
 

 DSC4894

 DSC4895

 DSC4888

 DSC4899

 DSC4877

 DSC4878

 DSC4889

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos