Sidebar

Š. m. balandžio 5 d.Tyrėjų kompetencijų tinklas, kurį koordinuoja VU Šiaulių akademija, pakvietė į viešą paskaitą-diskusiją „ES ateitis: kas toliau?“.

Paskaitos pranešėjas – profesorius dr. Uroš Pinterič iš Aleksandro Dubčeko universiteto Trenčine (Slovakija) pateikė kritinę pastarųjų Europos Sąjungos ir Europos visuomenės vystymosi etapų refleksiją. Jis analizavo Europos vertybių klausimą ir kaip tai veikia pastarųjų dienų įvykius Europoje. Taip pat bandė prognozuoti, kokie galėtų būti Europos Sąjungos vystymosi (plėtimosi ar mažėjimo) scenarijai.

Asistentas dr. Adam Jarosz iš SGH Varšuvos ekonomikos mokyklos (Lenkijos) pateikė savo įžvalgas apie tai, kaip Rusijos Federacijos agresija Ukrainoje paveiks Europos Sąjungos integracijos procesus, įvardijo iššūkius, kurių jau laukiama ES politikos, ekonomikos ir visuomenės gyvenimo srityse, identifikavo ES ir jos narių vaidmenį post-pandeminiu laikotarpiu ir atsigavimo po karo laikotarpiu bei teikė įžvalgas, kaip ES turėtų reaguoti į didėjantį aplinkinių šalių norą įstoti į ES (ES plėtros klausimus).
 
Diskusija sulaukė didelio dalyvių susidomėjimo ES politinių sprendimų ir energetinės priklausomybės klausimais, ES politikos Rusijos Federacijos atžvilgiu dabar ir po karo.

VU ŠA inf.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos