Sidebar

Šių metų balandžio 3 dieną mirė kolegė docentė, socialinių mokslų daktarė Virginija Vida Ozolaitė.
 
Virginija gimė Akmenės rajono Kruopių miestelyje, tačiau savo gimtine laikė kaimelį netoli Bazilionų, kur praleido vaikystę, jaunystę ir iš kurio iškeliavo į Amžinybę.
Baigusi Bazilionų vidurinę mokyklą studijavo Šiaulių pedagoginiame institute ir 1966 m. įgijo pradinių klasių ir pagalbinės mokyklos mokytojo, o 1968 m. ir logopedo kvalifikaciją. Iš pradžių dirbo Raseinių pagalbinėje mokykloje mokytoja, o nuo 1970 m. pradėjo dirbti Šiaulių pedagoginio instituto Defektologijos katedroje.
 
1975 m. apgynė pedagogikos mokslų daktaro disertaciją. 1978 m. Šiaulių  pedagoginio instituto tarybos siūlymu jai suteiktas docento vardas.
 
Iki 2010 metų dirbo  docente Šiaulių universiteto Specialiosios pedagogikos katedroje.
 
Doc. dr. Virginija Vida Ozolaitė domėjosi auklėjimo teorijos ir metodikos specialiojoje mokykloje klausimais, talkino rengiant lietuvių kalbos vadovėlius specialiosioms mokykloms. Daug širdies ir laiko įdėjo rengdama Skaitinių vadovėlius pagalbinėms mokykloms. Kiekvienas jos vadovėlio, metodinės priemonės, straipsnio žodis apmąstytas, skrupulingai parinktas, tikslus. Labai žavėjosi liaudies pedagogika: „Kiek išminties liaudies  pedagogikoje“, – sakydavo ji.
 
„Nuoširdi, draugiška elegantiška ir miela kolegė. Virginija buvo jautri studentams, labai mylėjo Tėvynę ir savo gimtinę...“ – prisimena visa Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos bendruomenė.
 
Skaudžią netekties valandą nuoširdžiai užjaučiame Virginijos Ozolaitės vyrą, brolį, visus artimuosius.
              
Atsisveikinimas su doc. dr. Virginija Vida Ozolaite vyks balandžio 9 d. (šeštadienį) Bazilionų miestelio šarvojimo salėje. Šv. Mišios balandžio 9 d. 11.00 val. Bazilionų Šv. Bazilijaus Didžiojo bažnyčioje. Urna išnešama 13.30 val.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos