Sidebar

Gegužės 20 d. Vilniaus universitete prasideda pirmasis priėmimo į magistrantūros studijų programas etapas. Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje vykdyti pradedamas ne tik pirmasis priėmimo į magistrantūrą, bet ir priėmimas į pedagogikos profesines studijas etapas. Priėmimas vyks iki 2022 m. birželio 29 d. 10 val.

VU studijų prorektoriaus doc. dr. Valdo Jaskūno teigimu, Lietuva kasmet tampa vis patrauklesnė investuotojams, atkeliauja kultūros sampratos pokyčiai, plėtojamas pasaulinio lygio mokslas. Pasak doc. dr. V. Jaskūno, daugelį VU bendruomenės iniciatyvų lemia ambicija prisidėti prie novatoriškumo Lietuvoje, todėl verta rinktis studijas VU ir kartu kurti inovatyvią visuomenę, prisidėti prie teigiamų pokyčių mūsų šalyje.

„Lietuvoje mes turime dar labai daug neišplėtotų sričių, kuriose matome proveržio galimybę. Pasitenkinimas realizuoti inovatyvią idėją nuo nulio nedidelėje, bet dinamiškoje Lietuvoje yra didžiulis. Viena yra kurti galimybes savajai visuomenei ir visai kita – veikti svetimoje erdvėje, kuri dar reikalauja nemažai pastangų į ją įsigyventi. Iš Vilniaus universiteto studentų pasirinkimų matome, kad daugelis jaučia didžiulę atsakomybę ir norą prisidėti prie kokybiško gyvenimo ir ateities kūrimo Lietuvoje, ypač tie, kurie yra įgiję mokymosi ar darbo patirties užsienyje“, – sako VU studijų prorektorius.

VU magistrantūros studijas pasirinkę studentai turi galimybę derinti darbą, asmeninį gyvenimą ir studijas. VU Šiaulių akademija turi ilgametę patirtį rengiant magistrantus, todėl studentai įgyja ne tik reikalingas žinias, bet čia sukuriamas tvirtas ryšis tarp dėstytojo ir studento. Dauguma magistrantūros studijų vykdomos vakarais arba sesijiniu tvarkaraščiu. Būsimieji magistrai gali išvažiuoti studijuoti į geriausiųjų šimtuke esančius pasaulio universitetus pagal dvišales ar „Erasmus+“ mainų programas. Be to, tiek valstybės, tiek savomis lėšomis studijų kainą mokantys VU studentai gali teikti prašymus įvairių rūšių stipendijoms gauti.

Be magistrantūros studijų, VU Šiaulių akademija sutiekia galimybę studijuoti pedagogikos profesines studijas. Šios studijos skirtos parengti kvalifikuotą ir kompetetingą pedagogą, kuris turės teisę dirbti / ar sėkmingai tęsti darbą dalyko mokytoju formaliojo ir neformaliojo švietimo įstaigose arba kitose švietimo ar švietimo paslaugas teikiančiose įstaigose, organizacijose, įmonėse, kuriose reikalingi pedagogo kvalifikaciją įgiję darbuotojai. Pedagogikos profesinėms studijoms prašymus studijuoti gali teikti tiek baigę universitetines, tiek kolegines studijas. Ketinantiems rinktis šias studijas svarbu priminti: motyvacijos vertinimas yra privalomas.

Daugiau informacijos apie VU Šiaulių akademijos magistrantūros studijų programas rasite čia.
Daugiau informacijos apie VU Šiaulių akademijos pedagogikos profesines studijų programas rasite čia.
 
Prašymai studijuoti teikiami VU ISAS sistemoje.


Iškilus klausimams, kviečiame kreiptis į VU Šiaulių akademijos Studijų skyrių el. p.  arba tel. +370 41 595 755.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos