Sidebar

Birželio 1 d. prasideda priėmimas į Lietuvos aukštąsias mokyklas ir universitetus. Nuo šiandien norintys stoti į Lietuvos aukštąsias mokyklas kviečiami teikti prašymus Bendrojo priėmimo informacinėje sistemoje (BPIS), jungiantis per Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) tinklalapį. Šiemet studijų programas siūlo 16 universitetų ir 18 kolegijų. 2022 m. priėmimui į trumposios pakopos, pirmosios pakopos ir vientisąsias studijas aukštosiose mokyklose iš viso skiriama 13,4 mln. Eur. Valstybės finansavimą gaus apie 12,8 tūkst. pirmakursių.

Vilniaus universiteto Šiaulių akademija šiais metais stojantiesiems siūlo 10 bakalauro (Anglų filologija, Dalyko pedagogika, Ekonomika, Finansų matematika, Kūno kultūros ir sporto pedagogika, Muzikos pedagogika, Pradinio ugdymo pedagogika ir ikimokyklinis ugdymas, Programų sistemos, Specialioji pedagogika ir logopedija, Viešasis administravimas ir teisė) ir 13 magistro (Edukologija, Ekonomika, Gamtinių sistemų valdymas, Kūno kultūros ir sporto edukologija, Matematika, Muzikos pedagogika, Socialinis darbas, Specialioji pedagogika, Regionų plėtra ir valdymas, Vadyba, Viešasis valdymas, Informacinių technologijų valdymas, Informacinių technologijų valdymas pedagogams („EDTech“) studijų programų.

Prašymą studijuoti galite pateikti Bendrojo priėmimo informacinėje sistemoje BPIS.

Ką svarbu žinoti?

Priėmimą sudaro du etapai: pagrindinis ir papildomas. Pagrindinis priėmimas prasideda birželio 1 d. Prašymus stojantieji gali registruoti iki liepos 25 d. 12 valandos. Visą šį laikotarpį, atsižvelgiant į brandos egzaminų rezultatus, į prašymą įtrauktus pageidavimus galima pildyti, išbraukti, keisti eiliškumą, pasirinkti studijų formą ir finansavimo pobūdį. Šio etapo rezultatai skelbiami liepos 29 d. iki 12 val. Studijų sutartis įstojusieji galės sudaryti tiek elektroniniu būdu (nuo liepos 29 d. 15 val. iki rugpjūčio 2 d. 17 val.), tiek atvykę į aukštąją mokyklą nuo rugpjūčio 1 d. 9 val. iki rugpjūčio 2 d. 17 valandos. Pagrindinio priėmimo metu vyks stojančiųjų į ugdymo mokslų studijų programas motyvacijos vertinimas. Kaip ir iki šiol, pretenduoti į bet kurią ugdymo programą, kurią baigus suteikiama pedagogo kvalifikacija gali tik teigiamą įvertinimą gavę stojantieji. 

Daugiau informacijos apie motyvacijos vertinimą rasite čia.

Nuo rugpjūčio 3 d. iki rugpjūčio 5 d. stojantieji galės teikti prašymus dalyvauti papildomame priėmime. Į valstybės finansuojamą studijų vietą gali pretenduoti tik asmenys, pagrindinio priėmimo metu nesudarę jokios sutarties arba sudarę valstybės nefinansuojamų studijų sutartį. Šiuo laikotarpiu taip pat numatytas ir motyvacijos vertinimas tiems, kurie jame nedalyvavo pagrindinio priėmimo metu. Kvietimų studijuoti stojantieji sulauks rugpjūčio 10 d. 12 val.

Nuo šių metų pakito minimalieji reikalavimai stojantiesiems į valstybės finansuojamas vietas. Abiturientai, pretenduojantys stoti į valstybės finansuojamas vietas, turi būti išlaikę tris valstybinius brandos egzaminus: lietuvių kalbos ir literatūros, matematikos (išskyrus menų studijas) ir laisvai pasirenkamo dalyko egzaminą. Taip pat privalomas penkių dalykų geriausių metinių įvertinimų aritmetinis vidurkis, kuris, suapvalintas iki sveiko skaičiaus, turi būti ne mažesnis negu 7. Stojantiesiems į valstybės nefinansuojamas vietas pakanka vieno valstybinio brandos egzamino.

Daugiau informacijos apie stojimus LAMA BPO puslapyje.

Podiplominės ir papildomos studijos

Primename, kad nuo birželio 1 d. taip pat startuoja ir priėmimas į podiplomines studijas (studijos, turintiems auštąjį universitetinį arba koleginį išsilavinimą, ir norintiems įgyti kitą bakalauro laipsnį) ir papildomąsias studijas (studijos, norintiems stoti į magistrantūrą, bet neturintiems reikiamos studijų krypčių grupės universitetinio bakalauro diplomo). Priėmimas į šias studijas vyks iki rugpjūčio 24 d.

Visą reikiamą informaciją apie podiplomines ir papildomąsias studijas, priėmimo sąlygas rasite čia.

 Magistrantūros ir pedagogikos profesinės studijos

Jau prasidėjęs pirmasis etapas priėmimui į magistrantūros bei pedagogikos profesines studijas, kuris tęsis iki birželio 29 d. 10 val. VU Šiaulių akademija turi ilgametę patirtį rengiant magistrantus, todėl studentai įgyja ne tik reikalingas žinias, bet čia sukuriamas tvirtas ryšis tarp dėstytojo ir studento. Būsimieji magistrai gali išvažiuoti studijuoti į geriausiųjų šimtuke esančius pasaulio universitetus pagal dvišales ar „Erasmus+“ mainų programas.

Be magistrantūros studijų, VU Šiaulių akademija sutiekia galimybę studijuoti pedagogikos profesines studijas. Šios studijos skirtos parengti kvalifikuotą ir kompetetingą pedagogą. Pedagogikos profesinėms studijoms prašymus studijuoti gali teikti tiek baigę universitetines, tiek kolegines studijas. Ketinantiems rinktis šias studijas svarbu priminti, kad motyvacijos vertinimas yra privalomas.

Daugiau informacijos apie VU Šiaulių akademijos magistrantūros studijų programas rasite čia.

Daugiau informacijos apie VU Šiaulių akademijos pedagogikos profesines studijų programas rasite čia.

Prašymai studijuoti teikiami VU ISAS sistemoje.

VU ŠA nuotr. / parengta pagal LAMA BPO inf.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos