Sidebar

Birželio 17-19 d. į sostinę grįžo Dainų šventės dvasia! Net 3 tūkst. studentų iš visų Baltijos šalių tris dienas džiugino sostinės publiką – Vilniuje jau devynioliktą kartą vyko studentų dainų ir šokių šventė „Gaudeamus“. Kas ketverius metus Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje rengiamo studentų festivalio šūkis – „Karta 3000!“. Šventės dalyviai atstovavo pirmajai kartai studentų, gimusių ir užaugusių trečiąjį mūsų eros tūkstantmetį. Šventės dalyvių gretose ir VU Šiaulių akademijos meno kolektyvai – liaudiškos muzikos ansamblis „Saulė“ (meno vadovas D. Daknys, choreografinės grupės vadovė A. Gružienė) ir mišrus choras „Studium“ (vadovė B. Janonienė). 

Kalnų parke vykęs XIX Baltijos šalių studentų koncertas šventės metu subūrė studentus iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Leokadijos Dabužinskaitės režisuotame įspūdingame koncerte buvo atliekama visų trijų šalių chorinė muzika ir tradiciniai šokiai.

„Džiaugiamės, kad „Gaudeamus“ vėl grįžo į Lietuvą ir vėl subūrė trijų Baltijos valstybių studentus. Muzika augina vienybės jausmą, kuris visada jungė mūsų šalis ir kuris ypač svarbus dabar pasikeitusiame pasaulyje. Šis festivalis yra Baltijos šalių jaunimo stiprybės, susitelkimo ir veržlumo simbolis ir kartu priminimas, kad esame jėga, stiprus kumštis“, – sakė švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Kalnų parke vykusiame koncerte, jungtiniam Lietuvos delegacijos chorui dirigavo VU Šiaulių akademijos doc. Birutė Janonienė ir doc. Gediminas Ramanauskas! „Puikūs mūsų choristų balsai skambėjo ir Kalnų parke, ir Šv. Jonų bažnyčioje surengtame chorų koncerte, kuriame akomponuojant „Trimito“ orkestrui buvo atliktas V. Striaupaitės-Beinarienės „Te Deum“. Tai buvo įspūdinga, pilna bendrystės, jaunatviško klegesio, dainų ir šokių šventė. Festivalio vėliava buvo perduota Latvijai, kurioje Gaudeamus įvyks 2026 m.“ – patirtimi dalyvaujant šventėje dalinosi VU Šiaulių akademijos docentė, mišraus choro „Studium“ vadovė B. Janonienė.

Šventės metu nebuvo pamirštas ir vykstantis karas Ukrainoje. Renginio programos metu skambėjo ukrainiečių liaudies daina „Oi u luzy červona kalyna“ bei specialiai šiam festivaliui sukurtas Ramintos Naujanytės-Bjelle kūrinys „Ateinu“. Koncerto finale Linas Adomaitis su studentais atliko savo kūrinį „Mes esame karta 3000“.

Kas ketverius metus paeiliui Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje vykstanti šventė organizuojama nuo 1954 metų. 2022 metais festivalį „Gaudeamus“ organizavo Lietuvos nacionalinis kultūros centras kartu su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija bei Vilniaus miesto savivaldybe.  

VU Šiaulių akademijos bendruomenė džiaugiasi meno kolektyvų veikla ir dėkoja už  VU Šiaulių akademijos vardo garsinimą. 

 

VU ŠA ir 15min.lt inf. B. Janonienės, G. Jauniškio, V. Sakaraičio ir renginio organizatorių nuotr.

 

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos