Sidebar

Šią savaitę VU Šiaulių akademijoje lankėsi svečiai iš Nebraskos universiteto (JAV) – džiazo ansamblis UNO JAZZ COMBO!

 Susitikime dalyvavo VU Šiaulių Akademijos direktorė prof. dr. Renata Bilbokaitė, VU Šiaulių akademijos tarptautinių studijų koordinatorė Beatričė Poškuvienė, VU Šiaulių akademijos Edukologijos instituto doc. Gediminas Ramanauskas, Nebraskos universiteto Omahoje (UNO) Muzikos departamento džiazo studijų vadovas dr. Pete Madsenas, UNO DŽIAZZ COMBO ansamblio vadovas Darren Pettit ir UNO JAZZ COMBO viešnagės Lietuvoje prodiuseris Zenonas Ripinskis.

Vizito metu buvo diskutuota apie pandeminę situaciją JAV ir Lietuvos universitetuose, aptartos galimybės tęsti bendradarbiavimą rengiant studentų ir dėstytojų mainus, dalyvaujant mokslinėse konferencijose, plėtojant kultūros ir mokslo tiriamuosius projektus.

UNO JAZZ COMBO Lietuvoje viešėjo jau ketvirtą kartą. Šio vizito metu kolektyvas surengė koncertus Šiauliuose, Panevėžyje, Ariogaloje. Vykusiuose koncertuose Panevėžyje ir Ariogaloje kartu koncertavo ir VU Šiaulių akademijos merginų ansamblis (vad. doc. G. Ramanauskas).

Kolektyvas yra dalyvavęs tokiuose garsiuose tarptautiniuose festivaliuose Lietuvoje, kaip „Kaunas Jazz“ ir Klaipėdos „Pilies“ džiazo festivalyje. Po trumpos viešnagės Lietuvoje svečiai išvyko į tarptautinį „Saulkrasti“ džiazo festivalį Latvijoje.

Dėkojame svečiams už vizitą ir tikimės, kad ši užsimezgusi bičiulystės taps tvirtu pamatu išskirtiniams bendriems projektams.

 

VU ŠA inf.  / Z. Ripinskio ir VU ŠA nuotr.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos