Sidebar

Rugsėjo 1 d. Vilniaus universiteto Šiaulių akademija iškilminga ceremonija paskelbė naujų mokslo ir studijų metų pradžią! VU bibliotekos Šiaulių akademijos Informacijos centre vyko surengta šventinė ceremonija, kurioje skambėjo akademijos administracijos ir svečių sveikinimai bei linkėjimai akademinei bendruomenei, studentų atliekamos dainos.

Ne paslaptis, kad  VU Šiaulių akademija mokslo ir žinių dieną mini du kartus – šventiniuose renginiuose Šiauliuose ir Vilniuje. Vilniuje tokie vyksta visą dieną, o pagrindiniu šventės akcentu jau tradiciškai tampa įspūdinga VU bendruomenės eisena Vilniaus senamiesčio gatvėmis.

Naujųjų mokslo metų pradžios proga, VU Šiaulių akademijoje susirinko gausu būrys studentų bei akademinės bendruomenės narių, kuriuos sveikino VU Šiaulių akademijos direktorė, prof. dr. Renata Bilbokaitė, Šiaulių miesto savivaldybės mero pavaduotoja Simona Potelienė, VU Šiaulių akademijos Tarybos pirmininkas Vytis Lembutis.

VU Šiaulių akademijos direktorė, prof. dr. Renata Bilbokaitė savo kalboje akcentavo tai, kad ši rugsėjo 1-oji yra kitokia, leidžianti nevaržyti vienas kito – nesibaiminant susitikti. Direktorė dalijosi, kad į akademinę bendruomenę įsiliejo ne tik daugybė studentų iš Lietuvos, bet ir iš užsienio. Galima pasidžiaugti, kad studentai vertina VU Šiaulių akademijos tarptautiškumą ir renkasi studijas čia.

VU Šiaulių akademijos direktorė studentams linkėjo pasinaudoti visomis universiteto teikiamomis galimybėmis, nebijoti klausti, jausti studentiško gyvenimo pulsą ir mylėti savo aukštąją mokyklą,  nes esame viena didelė ir stipri šeima. Visai akademinei bendruomenei dėkojo už susitelkimą, glaudų tarpusavio ryšį ir bendrą darbą stiprinant akademiją.

Šventinės ceremonijos metu susirinkusiems pirmo kurso studentams buvo pristatyti VU Šiaulių akademijos direktorato nariai bei VU Šiaulių akademijos Edukologijos, Regionų plėtros institutų vadovės ir Mokymosi visą gyvenimą centro vadovė.

Į šventinę ceremoniją susirinkusiems akademinės bendruomenės nariams, studentams bei svečiams muzikinius pasirodymus atliko įvairių kursų Muzikos pedagogikos studijų programos studentai Rokas Kavaliauskas, Matas Kavaliauskas, Akvilė Staražinskaitė, Austėja Kardašiūtė. Šventinę ceremoniją vedė Deimantė Aušbikavičiūtė. Studentams paruošti muzikinius pasirodymus padėjo Muzikos pedagogikos studijų programos dėstytojas. doc. Gediminas Ramanauskas.

Šventei artėjant link pabaigos, visi šventės dalyviai buvo pakviesti pasimėgauti gardžiu tortu bei VU Šiaulių akademijos Botanikos sodo arbata.

Po iškilmingo renginio VU Šiaulių akademijoje, šventė persikėlė į Vilnių. VU Šiaulių akademijos studentai dalyvavo šventinėje Vilniaus universiteto bendruomenės eisenoje Gedimino prospektu nuo Lietuvos Respublikos Seimo rūmų iki pat Vilniaus universiteto Didžiojo kiemelio, kuriame vyko šventinė ceremonija. Jos metu Vilniaus universiteto bendruomenę sveikino VU rektorius prof. Rimvydas Petrauskas, VU Studentų atstovybė ir kiti garbūs svečiai.

VU rektorius prof. Rimvydas Petrauskas atkreipė visų dėmesį, kad pastaruosius metus rugsėjo 1-osios šventė vyksta įvairių krizių fone: „Neužmirškime, kad gyvename ne įprastu laikmečiu, o karo Ukrainoje ir ekonominių iššūkių fone. Visiems prireiks kantrybės, solidarumo ir supratimo. Galiu užtikrinti jus, kad būsite girdimi, jūsų interesai bus ginami, o universitetas sieks suteikti visą įmanomą pagalbą tiems, kuriems ji reikalinga.“ – mintimis dalijosi VU rektorius, prof. R. Petrauskas.

VU Šiaulių akademija sveikina pradėjus naujus Studijų metus! Lai šie metai visai akademinei bendruomenei būna prasmingo bendradarbiavimo ir augimo laikas!

Mokslo metų pradžios šventė Vilniuje ČIA.

VU ŠA Mokslo metų pradžios šventės akimirkos ČIA.

VU ŠA inf. Santos Jonuškės nuotr.

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos