Sidebar

Rugsėjo mėnesio pabaigoje, Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje prasidėjo seminarai ir renginiai, kurie organizuojami įgyvendinant projektą „Aukštųjų mokyklų tinklo optimizavimas ir studijų kokybės gerinimas Šiaulių universitetą prijungiant prie Vilniaus universiteto“.

Projekto metu atnaujinami dalykų aprašai integruojant į pedagogų studijų procesą naujas darbo metodikas, metodus, praktikas ir veiklas. Skirtingų dalykų Lietuvos bendrojo ugdymo institucijų mokytojai kartu su dėstytojais dirba dėstydami studijų dalykus ir vesdami seminarus skirtingų pedagoginių studijų programų studentams. Sukauptą praktinę patirtį pedagogai įprasmina pristatydami studentams inovatyvius metodus, nagrinėjant šiuolaikinei mokyklai aktualias temas bei mokomojo dalyko specifiką, skatindami įtraukti studentus į aktyvų ugdymosi procesą. Pirmieji seminarai studentams vyko VU Šiaulių akademijoje. Seminarai taip pat planuojami ir Ugdymo mokslų institute.

Šis projektas suteikia galimybę atnaujinti VU ir ŠU pedagogų rengimo programose dėstomus dalykus. Pavyzdžiui, dalykui „Įvairiapusiai raidos sutrikimai didžiulis dėmesys buvo skirtas dalyko turiniui  ir dėstymo kokybei. Drauge su praktike, Šiaulių m. Medelyno progimnazijos specialiąja pedagoge Toma Čalutkaitė-Tao buvo atlikta išsami dalyko „Įvairiapusiai raidos sutrikimai“ turinio analizė siekiant, kad studentai galėtų detaliau susipažinti su turinį sudarančiomis temomis, rekomenduojama literatūra, savitikros užduotimis.

VU Šiaulių akademijos dėstytoja, daktarė Margarita Jurevičienė pasakodama apie bendradarbiavimą su mokytoja pabrėžė, kad tikimasi, kad atnaujintas dalyko „Įvairiapusiai raidos sutrikimai turinys praturtins studijuojančiųjų žinias  apie  vaikų, turinčių įvairiapusių raidos sutrikimų, ugdymo/si strategijas. Taip pat, gebėjimus identifikuoti šių vaikų individualius gebėjimus (stiprybes), modeliuoti į vaiko stiprybes orientuotą ugdymo/si procesą, geriau suprasti ugdymo organizavimo principus. Šis projektas padeda gerinti studijų turinio kokybę bei dėstytojų gebėjimus ir kompetencijas.

Projekto „Aukštųjų mokyklų tinklo optimizavimas ir studijų kokybės gerinimas Šiaulių universitetą prijungiant prie Vilniaus universiteto darbo grupė dėkoja VU Šiaulių akademijos dėstytojams ir ugdymo įstaigų mokytojams už nuoširdų bendradarbiavimą rengiant pedagogus!

Linos Vinikienės ir dr. Margaritos Jurevičienės inf. VU ŠA nuotr.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos