Sidebar

k.matuzeviciute

El.p.:

ORCID: https://orcid.org/0000-0003-0573-0072

Mokslo sritis ir kryptis:

Socialiniai mokslai, Ekonomika

Mokslinių tyrimų tematika:

Tarptautiniai ekonominiai santykiai. Darbo jėgos migracija ir jos poveikis šalies ekonomikai. Regionų konvergencijos/divergencijos vertinimas, finansinės ES paramos grąžos vertinimas. Visuomenės senėjimo poveikio vertinimas. Ekonomikos augimo ir nedarbo / užimtumo sąryšio vertinimas.

Pareigos (dabartinės):

Docentė

Išsilavinimas:

Ekonomikos mokslų daktaras

Darbo patirtis:

2021 – dabar Vyriausioji mokslo darbuotoja ir docentė

Vilniaus universitetas Šiaulių akademija, Regionų plėtros institutas

2019 – 2021 Vyresnioji mokslo darbuotoja ir docentė

Šiaulių universitetas, Regionų plėtros institutas

2016 – 2018 Docentė

Šiaulių universitetas, Ekonomikos katedra

2016 – 2018 Vyresnioji mokslo darbuotoja

Šiaulių universitetas, Mokslo institutas

2006 – 2016 Lektorė

Šiaulių universitetas, Ekonomikos katedra

Publikacijos:

eLABa

Dėstomi studijų dalykai:

Tarptautinė ekonomika (bakalauras), Globali ekonomika: teorijos ir jų taikymas (magistras), Regionų ekonomika (magistras), Migracija ir ir regionų plėtra (magistras)

Projektai:

2022-04-01-2025-03-31 LMT finansuojamas mokslininkų grupių projektas „Darbo vietų nekuriantis ekonomikos augimas: demografinių, sektorinių ir institucinių aspektų sąveika“. Dalyvauja kaip vyriausioji mokslo darbuotoja.

2017-10-02 – 2020-09-30 LMT finansuojamas mokslininkų grupių projektas „Europos Sąjungos regioninės paramos grąžos vertinimo modelis“. Dalyvauja kaip vyresnioji mokslo darbuotoja.

Užsakomieji tyrimai:

Šiaulių miesto savivaldybės finansuojamo projekto „Šiaulių regiono specializacijos sričių patikslinimas ir pagrindimas“ tyrėja

Viešojo ir privataus sektoriaus partnerystės socialinės – ekonominės naudos Šiaulių miestui vertinimas“. Dalyvavo kaip tyrėja. Tyrimas atliktas Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų užsakymu.

Kita reikšminga veikla:

ERSA Baltijos ekcija

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos