Sidebar

Studijas renkamės ne pagal pažymius, o pagal tai, ką norėtume veikti tolimesniame gyvenime. Tačiau tarp gausybės pasirinkimų galima ir pasiklysti, todėl vienas geriausių būdų sužinoti, kurios studijų programos tinka ir patinka, o kurios ne, yra spalio 24–28 d. išbandyti Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos (VU ŠA) studento kėdę kontaktiniu ir nuotoliniu būdu.

„Labai nekantriai laukiu šio renginio, kad galėčiau pasitikrinti savo norus ir galimybes. Tiksliai žinau, kad dalyvausiu ne tik aš, bet ir daugelis mano klasiokų“, – tvirtina Vilniaus licėjaus IVc klasės mokinė Augustė Kirkliauskaitė.

Galimybė susipažinti su studijų aplinka

Tokie renginiai kaip „Studentas vienai dienai“ yra puiki proga sutikti savo būsimus dėstytojus, šiek tiek juos pažinti ir nevaržomai užduoti visus kylančius klausimus. Taip pat susipažinti su universitetu ir jo auditorijomis.

VU Studentų paslaugų poskyrio vadovė Goda Žvirblytė sako, kad renkantis ateities studijas nereikia priimti sprendimo vien pažvelgus į studijų programos pavadinimą, o pirmiausia – peržvelgti studijų programos planą ir naudotis VU iniciatyvomis, tokiomis kaip „Studentas vienai dienai“.

„Čia moksleiviai atvirai susipažįsta su universiteto gyvenimu ir trumpam visiškai įsilieja į bendruomenę – be pagražinimų ir iš pirmų lūpų. Moksleiviai gali ištyrinėti kiekvieną detalę – nuo juos dominančios paskaitos turinio iki fakulteto koridorių. Po kiekvienos aplankytos paskaitos užduokite sau klausimus apie tai, kaip jaučiatės, ar norėtumėte išgirsti daugiau šio dalyko paskaitų ir t. t.“, – pasakoja vadovė.

Didelis paskaitų pasirinkimas

Kokioje robotų ir žmonių visuomenėje gyvensime ateityje? Kas yra universitetinė matematika? Kaip technologijos ir popkultūra padeda mokyti(s) kalbos? JAV kultūros istorija, duomenimis grįstas socialinis darbas – renginyje kartu su esamais VU studentais galima apsilankyti daugiau nei 250 paskaitų, vykstančių 15 fakultetų. Kaip tarp tokios gausybės paskaitų išsirinkti tinkančias?

„Mano patarimas moksleiviams būtų toks – studijas rinkitės ne pagal pažymius, o pagal tai, ką norėtumėte veikti ateityje. Tad nebijokite eksperimentuoti, dalyvauti įvairių sričių paskaitose, kadangi „Studentas vienai dienai“ yra unikali galimybė per ganėtinai trumpą laiką pamatyti tikrai daug universiteto gyvenimo, įsivaizduoti, kaip jums sektųsi vienos ar kitos studijų programos studento kėdėje. Tai padės ne tik išsigryninti ateities tikslus, bet ir pažinti save. Tad būkite drąsus ir atviri“, – pataria G. Žvirblytė.

Be to, apsispręsti gali padėti ne tik auditorijos suolo išbandymas ar universitete vykstanti reali paskaita, bet ir susitikimas su studentais, kurie dalysis istorijomis ir atsakys į rūpimus klausimus apie studijas ir jų galimybes. Taigi renginyje turėsite progą bent trumpam tapti tikru VU studentu, dalyvauti realiose VU dėstytojų paskaitose ir užduoti rūpimus klausimus.

Daugiau informacijos ir registraciją į visų fakultetų paskaitas rasite čia.

Registracija į VU Šiaulių akademijos gyvas paskaitas ČIA.

Registracija į VU Šiaulių akademijos nuotolines online paskaitas ČIA.

Paskaitos anglų kalba ČIA.

VU / VU ŠA inf. ir nuotr.

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos