Sidebar

Balandžio 17 d. VU Šiaulių akademijos Muzikos pedagogikos ketvirto kurso studentai laikė baigiamąjį dirigavimo egzaminą. Tradiciškai egzaminas buvo viešas ir muzikos kūrinių pasiklausyti galėjo visi norintys.

Iš viso egzaminą laikė 14 studentų, iš kurių 10 dirigavo chorui, o 4-ri – instrumentinio muzikavimo grupei. Dirigavimo egzamine-koncerte dalyvavo VU Šiaulių akademijos mišrus choras „Studium“, choro meno vadovė docentė Birutė Janonienė, koncertmeisterė Rita Šurnienė, vadovai – doc. Gediminas Dapkevičius, prof. Rytis Urniežius. Koncertą vedė Deimantė Aušbikavičiūtė.

 

Kiekvienas studentas egzamino metu turėjo diriguoti du kūrinius, tam ruoštasi visus mokslo metus.

 

„Vakar buvo labai įspūdinga. Šis dirigavimo egzaminas yra tikslo pasiekimas. Tai yra ilgas kelias nuo pirmo iki ketvirto kurso. Mes matome kaip auga studentai, kaip tobulėja, mokosi, o egzaminas yra tarsi viso to rezultatas. Pamatome kuo tapo mūsų studentai, kokie jie šaunūs. Labai džiaugiuosi už kiekvieną ir liūdžiu, kad jau teks atsiveikinti“, – pasakojo mišraus choro „Studium“ vadovė, doc. Birutė Janonienė.

 

Baigiamąjį dirigavimo egzaminą išlaikė visi 14 studentų.

 

VU ŠA inform. ir nuotr.

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos