Sidebar

Kovo 3 d. VU Šiaulių akademijoje vyko VU Karjeros diena, į kurią buvo pakviesti visi norintys – miesto gimnazijų mokiniai, aukštųjų mokyklų studentai, absolventai, kuriems tai buvo puiki galimybė sudalyvauti būsimų praktikantų ir darbuotojų kontaktų mugėje, pasiklausyti įdomių paskaitų, padiskutuoti su verslo įmonių atstovais ateities karjeros tematika.

Kontaktų mugėje dalyvavo Mokyklų tobulinimo centro programos „Renkuosi mokyti!“, UAB „NFQ technologies“, UAB „Vilmers“ ir kitų įmonių atstovai.

Po trumpo atidarymo renginio dalyviai buvo pakviesti į įmonės „NFQ technologies“ programinės įrangos inžinierius Eligijaus Stugio paskaitą „IT keywords“, kurioje papasakojo, ką verta google’inti ir skaityti papildomai internete, siekiant gilinti savo žinias IT srityje.

Diskusijoje „Ateities karjera“ su renginio dalyviais diskutavo „Doloop“ įmonės personalo direktorė Giedrė Rubytė ir direktorius Antanas Laučkys, o ją moderavo Nomeda Griškevičiūtė. Prelegentai išsamiai papasakojo apie įmonės strategiją personalo srityje, atsakė į studentų klausimus.

VU Karjeros dienų projekto vadovė Eglė Jaščinskaitė sako, jog toks renginys Vilniaus universitete vyksta kiekvieną pavasarį, tačiau Šiaulių akademijoje jis rengiamas pirmą kartą. „Norėjome atvykti į Šiaulių ir studentams suteikti progą susipažinti su savo karjeros galimybėmis. Žinoma, norime, kad ir Šiauliuose vyktų kuo daugiau įdomių renginių ir, kad studentų gyvenimas būtų dar aktyvesnis. Renginio dalyviai galėjo laisvai kalbėtis su įmonių atstovais, aptarti karjeros galimybes. Pabaigoje vykusioje diskusijoje su įmonės „Doloop“ atstovais kalbėjomės apie tai, koks bus ateities darbdavys ir ateities darbuotojas“, – sako Karjeros dienų projekto vadovė Eglė Jaščinskaitė.

VU Karjeros dienos dalyvauti iš viso yra užsiregistravusios 76 įmonės. Pasak projekto vadovės, pandemija šiek tiek pakoregavo renginio programą, tačiau pažymėjo, jog viskas vyksta pagal planą. E. Jaščinskaitės nuomone, pirmą kartą VU Šiaulių akademijoje vykęs Karjeros dienų renginys pavyko, sulaukta teigiamų atsiliepimų iš įmonių atstovų ir studentų.

VU Šiaulių akademijos inf.
   
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos