Sidebar

Doktorantūra apima doktorantūros studijas, kryptingus mokslinius tyrimus ir disertacijos rengimą. Daktaro mokslo laipsnis suteikiamas asmeniui, jeigu jis įvykdė Doktorantūros nuostatuose nurodytus doktorantūros reikalavimus, savo disertacija ir mokslinėmis publikacijomis parodė gebėjimą savarankiškai ir kritiškai taikyti mokslinius tyrimo metodus, atlikti mokslinius tyrimus, spręsti mokslines problemas ir apgynė daktaro disertaciją.

Jungtinė doktorantūra

2011 m. birželio 8 d. LR Švietimo ir mokslo ministro įsakymu Nr. V-1019 buvo suteikta teisė Šiaulių universitetui (dabar Vilniaus universiteto Šiaulių akademijai) kartu su kitomis institucijomis vykdyti doktorantūros studijas keturiose mokslo kryptyse: edukologijos, ekonomikos, filologijos, vadybos. Doktorantai, įstoję į doktorantūrą iki 2020 m. gruodžio 31 d., studijas užbaigia jungtinėse doktorantūrose (Vytauto Didžiojo universitetas su Klaipėdos universitetu, Mykolo Romerio universitetu, Vilniaus universitetu; Vytauto Didžiojo universitetas su „ISM Vadybos ir ekonomikos universitetu“, UAB, Mykolo Romerio universitetu, Vilniaus universitetu; Kauno technologijos universitetas, Lietuvos sporto universitetas, Vilniaus universitetas; Vytauto Didžiojo universitetas su Klaipėdos universitetu, Lietuvių kalbos institutu, Vilniaus universitetu).

Doktorantūra VU

Priėmimo reikalavimai

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos