Sidebar

Gruodžio 13 d. 24 pažangiausiems Vilniaus universiteto (VU) pirmakursiams, pasirinkusiems informacinių technologijų ir inžinerijos krypties studijas, buvo įteiktos paskatinančios įmonės „Teltonika Telematics“ 3000 eurų vertės stipendijos. Tarp apdovanotų Matematikos ir informatikos, Fizikos, Kauno fakultetų pirmakursių buvo ir Šiaulių akademijos Regionų plėtros instituto programų sistemų bakalauro studijų programos pirmakursis Žygimantas Vainauskas.

Stipendijas studentams įteikė „Teltonika Telematics“ vadovas Antanas Šegžda ir VšĮ „Teltonika High-Tech Hill“ vadovas Julius Purlys. Bendra specialių įmonės įsteigtų stipendijų suma VU studentams siekia 72 000 eurų per metus.

Įsteigtomis skatinamosiomis stipendijomis „Teltonika“ siekia motyvuoti jaunuosius talentus, besidominčius inžinerijos sritimi. Jiems paskirtos stipendijos išmokamos per 10 pirmųjų studijų mėnesių. Kas mėnesį vienam studentui skiriama po 300 eurų.

VU Šiaulių akademijos pirmo kurso studentas Ž. Vainauskas yra Šiaulių Lieporių gimnazijos abiturientas. Jis sako, jog norėjo studijuoti arti namų, todėl nedvejodamas pasirinko Vilniaus universiteto Šiaulių akademiją. „Man patinka informatika, programavimas. Nors pirmojo semestro studijos vyksta nuotoliniu būdu, tai nei kiek netrukdo, atvirkščiai – padeda susikaupti. Man taip pat labai patinka istorija, todėl net svarsčiau rinktis šią specialybę, tačiau nenorėjau važiuoti studijuoti į Vilnių ir pasirinkau informatikos studijas. Dabar visiškai dėl to nesigailiu“, – sako Žygimantas. Jis labai džiaugiasi paskirta stipendija, tačiau dar nežino, kur ir kaip ją panaudos.

Apdovanojimų įteikimo ceremonijos metu kalbėjęs VU studijų prorektorius dr. Valdas Jaskūnas įsitikinęs, kad inovatyvaus verslo dėmesys ir suteikiamos profesinės perspektyvos prideda studentams pasitikėjimo siekti ambicingų tikslų.

„Universiteto ir verslo partnerystė leidžia studentams pajusti mokslo ir verslo bendradarbiavimo vertę ir patiems prisidėti prie šiuolaikinės visuomenės iššūkių sprendimo paieškų. Tikiu, kad „Teltonikos“ iniciatyva stipendijomis motyvuoti talentingus jaunuolius skatins rinktis šiuolaikinių technologijų studijas, kurių poreikis ir poveikis mūsų visų gyvenimui ateityje tik didės“, – sako VU prorektorius.

„Teltonika Telematics“ vadovas A. Šegžda mato didelę bendradarbiavimo su VU vertę siekiant sukurti geresnę ir patrauklesnę studijų aplinką gabiausiems būsimiems aukštųjų technologijų specialistams.

„Jau daugelį metų „Teltonika“ vadovaujasi aiškia vizija – sudaryti geriausias sąlygas kūrybingiems, siekiantiems žinių talentams mokytis ir padėti jiems žengti aukštųjų technologijų keliu. VU, kaip didžiausia šalyje aukštojo mokslo institucija, kasmet pritraukianti didelį skaičių pažangiausių abiturientų, yra itin tinkamas verslo ir mokslo bendradarbiavimą skatinančių projektų partneris, o įsteigtos stipendijos – ne tik vienas iš bendradarbiavimo aspektų, bet ir motyvacija studentams siekti tolimesnių tikslų pasirinktoje mokslo srityje“, – sako UAB „Teltonika Telematics“ generalinis direktorius.

Telton 10

vu.lt ir VU Šiaulių akademijos inf.
Justino Auškelio nuotr.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos