Sidebar

Europos Parlamento nario prof. Liudo Mažylio kvietimu Europos parlamente Briuselyje kartu su kitais kolegomis lankėsi VU bibliotekos Šiaulių akademijos informacinio centro darbuotojos Aušra Mingailienė ir Jūratė Antukienė. Šiaulietėms tai buvo puiki proga atidžiau pasidomėti, kaip veikia ES parlamentinė demokratija ir kodėl piliečiams yra svarbūs Europos Parlamento priimami sprendimai.

Europos Parlamente lankytojams siūlomos pačios įvairiausios galimybės susipažinti su šios Europos Sąjungos institucijos darbu, istorija, veikla. Viešnagės metu A. Mingailienė ir J. Antukienė turėjo galimybę susitikti prof. L. Mažyliu, apsilankyti plenarinių posėdžių salėje, susipažinti su turininga Parlamento programa lankytojams.

Šiauliečių pažintis su europarlamentaru prof. L. Mažyliu užsimezgė Šiaulių akademijoje jam šį rudenį pristatant savo parodą „Skausmo ir vilties laiškai iš šalčio žemės“. Parodos pristatymo metu Šiaulių akademijai tuomet L. Mažylis padovanojo Vasario 16-osios Lietuvos Nepriklausomybės Akto lietuvių kalba kopiją. Nuo šiol ši svarbaus Lietuvai dokumento kopija yra saugoma Šiaulių akademijos Informacijos centre. Tuomet viešnagės VU Šiaulių akademijoje pabaigoje nors ir labai stokodamas laiko, prof. Liudas Mažylis apsilankė mūsų unikaliame Centų kambaryje, pasirašė svečių knygoje, susidomėjęs apžiūrėjo ekspoziciją „Istorinė pinigų raida Lietuvoje“.

Pasak A. Mingailienės, su profesoriumi L. Mažyliu sutarta bendradarbiauti ir ateityje, o įspūdžiai iš išvykos į Europos Parlamentą išliks ilgam.

VU Šiaulių akademijos inf.
Aušros Mingailienės asmeninio archyvo nuotr.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos