Sidebar

Lapkričio 25 d. VU Šiaulių akademijos muzikos pedagogikos studijų programos IV kurso studentai surengė nuotaikingą muzikinį-edukacinį renginį Šiaulių Rasos progimnazijos I ir II VDM (visos dienos mokykla) klasių mokiniams, kuriame būsimieji muzikos mokytojai mažiesiems svečiams atskleidė muzikos instrumentų paslaptis.

Šis susitikimas muzikos pedagogikos bakalauro studijų programos studentams tapo tikru išbandymu – tai pirmasis tokio pobūdžio renginys, kuriame su mokiniais buvo dirbama būsimųjų muzikos mokytojų studijų aplinkoje, kur jie buvo susipažindinami su įvairiais muzikos instrumentais.

Studentai su jauduliu nuo pat ankstaus ryto ruošėsi sutikti moksleivius. Pirmą kartą įvykusiame tokio pobūdžio renginyje Rasos progimnazijos mokiniai išgirdo gitaros, fortepijono, įvairiausių Afrikos, Portugalijos, Čekijos ir kitų šalių bei regionų būgnų skambesį. Vaikai taip pat susipažino su Lietuvos liaudies kultūra, jiems buvo parodyta, kaip pasitelkiant skirtingas technikas, galima derinti šokį tiek su lietuvių liaudies, tiek su šiuolaikinėmis dainomis. „Šis rytmetys suteikė daug naudos tiek studentams, tiek mokiniams. Mokiniai liko patenkinti ir laimingi, o studentai dar kartą priartėjo prie jaunosios kartos, iš vaikų pasisėmė energijos, jautrumo. Tikiu, kad šis renginys, kuris buvo tarsi eksperimentas, turės tęstinumą ir virs gražia tradicija“, – po renginio džiaugėsi VU Šiaulių akademijos dėstytoja ir Šiaulių Rasos progimnazijos muzikos mokytoja Laura Remeikienė.

VU ŠA muzikos pedagogikos studijų programos studentai po renginio pasidalijo įspūdžiais, papasakojo, kaip jiems sekėsi.

„Vaikai mane nustebino savo šiluma, supratingumu ir atsineštu žinių bagažu. Jie žinojo daug atsakymų į užduotus klausimus, pasidalijo žiniomis apie instrumentus. Taip pat buvo įdomu stebėti, kaip vaikai išbando būgnų ir kitų instrumentų skambesį, bet dar labiau – kaip moka jais dalintis. Tai suteikia daug džiaugsmo“, – dalijosi įspūdžiais IV kurso studentas Dovydas Punia. Studentas pasakojo, kad prieš 12 metų dirbo mušamųjų specialybės mokytoju vienoje muzikos mokykloje ir būtent šis susitikimas jam sugražino šiltus prisiminimus ir neapsakomą pedagoginio darbo džiaugsmą ir jo teikiamą šilumą.

Ketvirtakursė Giedrė Krasauskaitė renginio metu vykdė edukacinę veiklą, kurioje supažindino mokinius su fortepijono skambesiu, leido patiems jį išbandyti. „Vien matydama energingus, džiaugsmu trykštančius vaikus, mintimis sugrįžau į vaikystę. Mane pradžiugino ir nustebino vaikų išprusimas. Tai tarsi dar labiau pakurstė mano užsidegimą dar labiau stengtis, tobulėti“, – kalbėjo Giedrė.

Studentė Gabrielė Bairamova pasakojo, kad jai rytas prasidėjo sunkiai, tačiau viską ištaisė vaikų šypsenos, noras įsitraukti į veiklas ir žaidimus. Mergina pabrėžė, kad darbas su vaikais viską atperka.

Gabrielei pritarė ir jos kurso draugė Inesa Bumblauskaitė. Jai buvo gražu stebėti ne tik vaikų susidomėjimą edukacijomis, bet ir gražius bei šiltus vaikų tarpusavio santykius.

Maksas Perepečkinas sako, jog ne visuomet lengva pritraukti vaikų dėmesį, tačiau būtent šio susitikimo metu vaikinas liko nustebintas vaikų mokėjimu išklausyti, išlaikyti dėmesį ir įsitraukti į edukacijas. Maksas: „Labai svarbu ir smagu, kuomet tavęs klausosi“.

Studentė Dovilė Šimkutė sakė, jog renginio veiklos su mokiniais priminė man pačią pirmąją praktiką, „Apkabinimai, dėmesys, gražūs žodžiai ir šypsenos – tai toks grįžtamasis ryšys, dėl ko ir verta dirbti mokytojo darbą“, – džiaugėsi Dovilė.

„Šiandienos susitikimas privertė daug ką apgalvoti, ką ateityje norėčiau veikti, kokia kryptimi eiti“, – dalijosi įspūdžiais Neringa Šileikaitė.

Ketvirtakursiui Dovydui Kaupiui buvo nuostabu, jog didžioji dalis vaikų atsinešė nemažą žinių bagažą – mokėjo terminologiją, gebėjo atpažinti kai kuriuos instrumentus, jais pagroti. Dovydas: „Kai buvau tokio amžiaus kaip jie, tikrai nebūčiau sugebėjęs to padaryti“.

Susitikimo aptarimo metu dėstytoja Laura Remeikienė džiaugėsi, kad VU Šiaulių akademijoje studijuoja tokie gabūs žmonės,  padėkojo studentams už puikiai atliktą darbą, pasidalijo įspūdžiais ir patarimais. Vienas svarbiausių dėstytojos duotų patarimų – nenutolti nuo vaikų gyvenimo aktualijų, integruoti jas į muzikos pamokas, taip pavyks išlaikyti vaikų susidomėjimą, padės augti ir tobulėti kartu su jaunąja karta.

cc

VU Šiaulių akademijos inf.
Santos Gasiūnaitės nuotr.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos