Sidebar

Spalio 23 d. Kaune vykusiame Lietuvos aukštųjų mokyklų chorų festivalyje skambėjo ir VU Šiaulių akademijos studentų balsai. Kasmet vis kitame Lietuvos mieste vykstančiame festivalyje dalyvavo penkiolika chorų, tarp kurių buvo ir VU Šiaulių akademijos mišrus choras „Studium“ (vadovė doc. Birutė Janonienė) bei merginų choras „Pavasaris“ (vadovas doc. Gediminas Ramanauskas).

Kauno miesto bažnyčiose ir koncertų salėse spalio 23–24 d. buvo surengti šeši sakralinės ir pasaulietinės muzikos koncertai, o spalio 23 d. didžiajame festivalio koncerte Kauno Kristaus prisikėlimo bazilikoje jungtinis studentų choras kartu su solistais Raminta Vaicekauskaite (sopranas) ir Egidijumi Bavikinu (tenoras-baritonas) bei valstybiniu pučiamųjų instrumentų orkestru „Trimitas“ atliko kompozitorės Vaidos Striaupaitės-Beinarienės stambios formos sakralinės muzikos kūrinį „Te Deum“. Meno vadovė ir dirigentė Danguolė Beinarytė.

Lietuvos nacionalinio kultūros centro iniciatyva nuo 1998 m. vis kitame universitetiniame mieste rengiamas studentų chorų festivalis pažangiam, kūrybingam Lietuvos jaunimui suteikia galimybę išsamiau susipažinti su Lietuvos ir pasaulio tautų chorine kultūra, visiems drauge dainuoti, muzikuoti, dalytis įgūdžiais ir įspūdžiais.

Festivalio koncertai taip pat vyko Vytauto Didžiojo karo muziejuje ir Kauno evangelikų liuteronų bažnyčioje. VU Šiaulių akademijos mišraus choro „Studium“ koncertą Vytauto Didžiojo karo muziejuje klausytojai sutiko labai šiltai. „Po koncerto buvome giriami už savo profesionalumą, artistiškumą, nuotaiką, žavesį. Buvo gera girdėti tokius puikius atsiliepimus. Smagu, kad mes, būdami ir dirbdami Šiauliuose, esame matomi, vertinami, laukiami. Tad šiame festivalyje su pasididžiavimu tarėme: taip, mes esame iš Šiaulių, iš VU Šiaulių akademijos“, – įspūdžiais po festivalio dalijosi „Studium“ choro meno vadovė doc. B. Janonienė. Ji taip pat sakė, jog prieš koncertus buvo ir šiek tiek buvo nerimo, nes choras dėl pandemijos ilgai nekoncertavo, tačiau džiaugėsi, jog viskas pavyko puikiai.

Kelionė į Kauną buvo pirmoji koncertinė išvyka visiems muzikos pedagogikos studijų programos pirmakursiams. Jie teigia, jog buvo smagu patirti festivalinę atmosferą, buvo puiki galimybė padainuoti ir atskirame koncerte, ir didžiajame koncerte, kuriame dainavo visi festivalyje dalyvavę kolektyvai. „Nors esu daug kur dalyvavęs, tačiau tokia išvyka su studentišku choru buvo pati pirmoji. Tai nauja patirtis ir nauji įspūdžiai. Man buvo labai svarbu pamatyti, kaip vyksta tokie festivaliai, kaip organizuojama chorų veikla, nes po studijų teks pačiam dirbti su meno kolektyvais“, – sako muzikos studijų programos pirmo kurso studentas Justas Glinskis.

Didžiajame koncerte Kauno Kristaus prisikėlimo bazilikoje jungtiniam studentų chorui dirigavo ir VU Šiaulių akademijos merginų choras „Pavasaris“ vadovas doc. Gediminas Ramanauskas. Jo diriguojami choristai atliko J. Gudavičiaus „Kur giria žaliuoja“.

Didžiausias ir jau tradicija tapęs Lietuvos aukštųjų mokyklų studentų chorų festivalis, Lietuvos nacionalinio kultūros centro iniciatyva rengiamas nuo 1998 m., pamečiui keliauja per didžiuosius Lietuvos miestus – Kauną, Klaipėdą, Šiaulius ir Vilnių.

VU Šiaulių akademijos inf.
Choro „Studium“ nuotr.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos