Sidebar

VU Šiaulių akademijoje jau penktą kartą buvo paminėta Europos pabudimų diena. Renginį šiai datai pažymėti Radviliškio technologijų ir profesinio mokymo centre surengė VU Šiaulių akademijos Edukologijos instituto mokslininkai ir studentai, vadovaujami projekto ENNEADI (Europinis mitybos švietimo tinklas žmonėms, turintiems įgytą negalią / European Network in Nutritional Education for Acquired Disabilities / www.enneadi.lt) vadovės prof. Liudos Radzevičienės.

Renginio, kuris buvo surengtas minint Europos pabudimo dieną, globojamą Europos Komisijos, tikslas buvo pasidalyti informacija apie komą, vegetacinę būseną po sunkių įgytų smegenų sužalojimų ir jų pasekmes, didinti visuomenės sąmoningumą, įtraukiant žmones, patyrusius komos padarinius ir jų šeimos narius.

Susitikime dalyvavo Šiaulių miesto Visuomenės sveikatos biuro specialistė Renata Jadlauskienė, nevyriausybinių organizacijų, dirbančių su žmonėmis, pabudusiais po komos, atstovai. Praktiniame seminare studentai buvo mokomi pagrindinių pirmosios pagalbos taisyklių springimo atvejais. Radviliškio technologijų ir profesinio mokymo centro direktoriaus pavaduotoja priminė saugaus elgesio taisykles, kad būtų išvengta trauminių smegenų pažeidimų. Susitikimo metu buvo pristatyti rankdarbiai, kuriuos pagamino asmenys, patyrę galvos ir nugaros smegenų traumas. Surengtos parodos iniciatoriais tapo nevyriausybinės organizacijos, dirbančios su žmonėmis patyrusiais smegenų traumas.

Renginio metu diskusijos metu buvo aptartos tolesnio Radviliškio technologijų ir profesinio mokymo centro ir VU Šiaulių akademijos bendradarbiavimo galimybės, susijusios su asmenų pabudusių po komos mitybos ypatumų tyrimais bei praktika.

logotipaiVU Šiaulių akademijos inf.
VU ŠA Edukologijos instituto nuotr.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos