Sidebar

Rugsėjo 23 d. VU Šiaulių akademijoje surengtas praktinis seminaras „Įvairovės ir lygybės link: 6 žingsniai universitete“, kuriame buvo pristatytos Vilniaus universitete jau šeštus metus plėtojamos įvairovės ir lygių galimybių veiklos.

Seminarą vedė Vilniaus universiteto Bendruomenės vystymo komanda: vadovė – dr. Urtė Lina Orlova, lygių galimybių koordinatorės - Lina Garbenčiūtė ir Rūta Ruolytė-Verschoore ir neįgaliųjų reikalų koordinatorė - Skaistė Grudzinskaitė.

Renginio dalyviai buvo supažindinti su VU įvairovės ir lygių galimybių 2025–2025 metų strategija ir jos įgyvendinimo planu 2020–2022 metams. Strategijos tikslas – universitete kurti studijų ir darbo aplinką, kurioje puoselėjama individuali, socialinė ir kultūrų įvairovė ir užtikrinamas universiteto bendruomenės narių lygios galimybės. Išskirtinis dėmesys skiriamas lygioms galimybėms užtikrinti negalios, lyčių lygybės, skirtingų kultūrų ir socialinės padėties srityse.

Seminaro metu buvo pasidalyta praktine patirtimi apie darbo negalios, lyties, kultūrų įvairovės, socialinės padėties, šeimos ir darbo derinimo, antidiskriminacinėse srityse kuriant strateginius dokumentus ir įgyvendinant praktines veiklas.

Vilniaus universitetas yra įsitraukęs į „Horizontas 2020“ „Mokslo su visuomene ir visuomenei (Swafs“) programos projektą „Supporting and Implementing Plans for Gender Equality in Academia (SPEAR)“, kurio tikslas lyčių lygybės planų sukūrimas institucijoje ir jų įgyvendinimas. Šiame projekte dalyvauja 11 universitetų iš 9 Europos valstybių.

Seminare VU Bendruomenės vystymo skyriaus vadovė dr. U. Orlova pasidžiaugė, jog Šiaulių akademijoje jau daug metų yra kreipiamas tinkamas dėmesys socialinei ir kultūrų įvairovei, lyčių lygybei. Tuo pačiu buvo pažymėta, jog Šiaulių akademija turės parengti savo  VU įvairovės ir lygių galimybių 2025–2025 metų strategijos įgyvendinimo planą, padėsiantį įgyvendinti joje numatytus strateginius tikslus.

VU ŠA inf.
Zenono Ripinskio nuotr.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos