Sidebar

Vilniaus universiteto studentų atstovybė Šiaulių akademijoje surengė savo tradicinį renginį – pirmakursių stovyklą.

VU Šiaulių akademijos studentų organizacija tokias stovyklas prieš naujųjų mokslo metų pradžią rengdavo kasmet, tačiau pernai jos dėl pandemijos buvo atsisakyta. Šiais metais stovykla buvo surengta VU ŠA botanikos sode.

Nors į stovyklą užsiregistravo nedidelis būrys pirmakursių, tačiau tie, kurie joje dalyvavo, liko labai patenkinti. Pirmakursiams buvo pristatyta Vilniaus universitetų studentų organizacija (lektorė Neda Žutautaitė), apie studijas VU Šiaulių akademijoje ir galimybes studentams išsamiai papasakojo ir į studentų klausimus atsakė VU ŠA direktorė prof. Renata Bilbokaitė. Susipažinę tarpusavyje ir su Studentų atstovybės administracija, pirmakursiai dalyvavo edukaciniame žaidime „Augalų detektyvas“, surengė pasirodymus, užsiėmė kita aktyvia veikla.

Pasak VU Studentų atstovybės Šiauliuose pirmininko Pauliaus Laduko, nors tikėtasi, jog stovykloje dalyvaus didesnis įstojusiųjų skaičius, viskas pavyko labai gerai. „Pirmakursiai atvyko labai gerai nusiteikę, aktyviai įsijungė į įvairias veiklas. Mūsų stovyklos, kurią rengiame jau ne vienerius metus, tikslas – supažindinti pirmo kurso studentus su universitetu, studijų galimybėmis, studentų savivalda, neakademine veikla. Taip pat labai svarbu, kad jie susipažintų ir tarpusavyje. Juos informavome, jog nebijotų kreiptis į studentų savivaldos organizaciją dėl vienokių ar kitokių savo problemų, kurių studijų metu pasitaiko. Visiems padėsime, kiek tik galėsime. Žinoma, kviečiame visus norinčius tapti VU Studentų atstovybės Šiauliuose nariais ir būti aktyviais studentiško gyvenimo dalyviais“, – sakė VU SA Šiauliuose pirmininkas P. Ladukas.

Pirmo kurso studentai maloniai sutiko pasidalyti pirmaisiais įspūdžiais. Iš Ignalinos studijuoti kūno kultūrą ir sporto pedagogiką atvykusi Adrija Skudutytė sakė, jog ji pasirinko studijas Šiauliuose norėdama tobulėti, įgyti profesinių žinių ir kompetencijų, kad galėtų dirbti trenere. Miglės aistra – vyriškos sporto šakos – motokrosas ir futbolas. „Nors žaidžiau futbolą Vilniaus „Žalgirio“ komandoje, vis dėlto, mano pagrindinė sporto šaka – motokrosas. Esu Lietuvos čempionė, šalies rinktinės narė. Šiemet dalyvavau Europos motokroso čempionate ir etape Estijoje užėmiau šeštą vietą. Tai mano geriausias pasiekimas!“, – kalbėjo Adrija.

Pirmakursė Veronika Mockienė VU Šiaulių akademijoje studijuos specialiąją pedagogiką ir logopediją. Ji pusę metų yra studijavusi ikimokyklinį ugdymą, tačiau nusprendė gilintis į specialiąją pedagogiką. „Supratau, kad noriu giliau pažinti vaikus, jų negalias, įgyti darbo su specialiųjų poreikių turinčiais mokiniais žinių. Tai, matyt, mano pašaukimas!“, – pažymėjo Veronika. Beje, ji pati augina tris vaikus. Veronika prisipažino, jog specialiosios pedagogikos studijos buvo sena jos svajonė.

VU Šiaulių akademijos pirmakursiams, kaip kitiems studentams, naujieji mokslo metai prasidės rugsėjo 1-ąją šventine naujųjų studijų metų atidarymo ceremonija VU bibliotekos Šiaulių informacijos centre 10 val., o 11 val. visi bus pakviesti vykti į Vilnių dalyvauti šventiniuose Vilniaus universiteto renginiuose. Į nemokamą kelionę galima registruotis https://bit.ly/2XG0a78 (būtina turėti Galimybių pasą).

Zenonas Ripinskis
Autoriaus nuotr.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos