Sidebar

Rugpjūčio 15 d. Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos botanikos sodas miesto visuomenę pakvietė į savo tradicinį ir vieną gražiausių renginių – Žolinės šventę tradicinę Žolinės šventę.

Renginio metu buvo pašventinti lankytojų atsinešti augalai, iš naujo derliaus iškepta duona, vyko šiuo metu žydinčių augalų parodos, kurias parengė VU ŠA ir VDU botanikos sodai, individualūs selekcininkai ir kolekcininkai. Lankytojai galėjo aplankyti galėjo aplankyti Šiaulių „Aušros“ muziejaus, doc. dr. Irenos Burneckienės ir floristinių darbų parodas, pasikonsultuoti augalų auginimo klausimais.

Puikią nuotaiką kėlė muzikinė programa, kurioje dalyvavo jaunimo grupė iš Kuršėnų, kiti atlikėjai, o renginį vedė dr. Diana Martinaitienė.

Šventės dalyvius pasveikino VU ŠA direktorė prof. dr. Renata Bilbokaitė ir Šiaulių mero pavaduotojas Egidijus Elijošius, VU ŠA kapelionas kun. Arūnas Jankauskis.

„Žolinė yra tas metas, kai galima už viską dėkoti – už gamtą, už gyvenimą“, – šventindamas sodo lankytojų atsineštus augalus sakė VU ŠA kapelionas A. Jankauskis.

VU Šiaulių akademijos direktorė prof. Renata Bilbokaitė pasveikino visus su švente ir padėkojo jos organizatoriams. „Noriu ypač padėkoti mūsų Botanikos sodo darbuotojams, kasdien įdedantiems daug darbo, kad mes visi galėtume ne tik Žolinę čia švęsti, bet ir kaskart apsilankydami čia džiaugtis kiekvienu jo kampeliu“, – kalbėjo VU Šiaulių akademijos direktorė. Šventės dalyvius ji pakvietė pasitikėti mūsų absolventais, studentais, mokslininkais ir pakvietė apsilankyti ne tik VU ŠA botanikos sode, bet ir bibliotekoje, kituose akademijos renginiuose, skaityti mūsų mokslininkų publikacijas.

Žolinės šventės rėmėjas – Šiaulių miesto savivaldybė, partneriai – Šiaulių „Aušros muziejus“, Šiaulių visuomenės sveikatos biuras, tradicinių amatų meistras Albertas Martinaitis.

Zenonas Ripinskis
Autoriaus nuotr.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos