Sidebar

Birželio 29 d. Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje (VU ŠA) absolventams buvo iškilmingai įteikti diplomai išleista 1-oji absolventų vasaros laida nuo Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos įkūrimo ir 71-oji laida nuo Šiaulių aukštosios mokyklos įkūrimo. Vilniaus universiteto diplomus atsiėmė VU ŠA Edukologijos ir Regionų plėtros instituto absolventai bei Mokymosi visą gyvenimą centro klausytojai.

Studijas VU Šiaulių akademijoje baigė 237 absolventai. Jiems buvo įteikti 129 bakalauro ir 61 magistro diplomai, 47 studijų pažymėjimai dalyko modulio studijų klausytojams. Iš viso 2021 m. laida – 473 absolventai, daliai jų diplomai buvo įteikti šių metų sausio mėnesį. Kai kuriems akademijos studentams už labai aukštus akademinius pasiekimus buvo įteikti Vilniaus universiteto Magne Cum Laude ir Cum Laude  diplomai.

Diplomus absolventams įteikė Vilniaus universiteto rektorius prof. dr. Rimvydas Petrauskas ir VU Šiaulių akademijos direktorė prof. dr. Renata Bilbokaitė. Ypatingas Magna Cum Laude diplomas, kuris Vilniaus universiteto senato nutarimu išduodamas ypač brandžia moksline veikla pasižymėjusiems studentams, buvo įteiktas VU ŠA Regionų plėtros instituto istorijos ir politikos mokslų magistro studijų programos absolventui Laurynui Giedrimui.

Ceremonijos metu už ilgametį darbą Šiaulių aukštojoje mokykloje, mokslinę ir visuomeninę veiklą LR Seimo Pirmininko ir Vilniaus universiteto rektoriaus padėkos raštai buvo įteikti akademikui, prof. habil. dr. Vytautui Gudoniui, o dviem VU Šiaulių akademijos jaunosioms mokslininkėms, Ilonai Dobrovolskytei ir Skaistei Kovienei, sėkmingai apgynusioms daktaro disertacijas, buvo įteikti mokslų daktaro diplomai.

Diplomų įteikimo šventės dalyvius, svečius pasveikino Šiaulių miesto meras Artūras Visockas, mero pavaduotojas Egidijus Elijošius, Šiaulių aukštosios mokyklos alumnų asociacijos prezidentė Ieva Grinienė.

„Šiandien esame išskirtinio įvykio liūdytojais, nes pirmą kartą gyvai galime pasveikinti Vilniaus universiteto absolventus Šiauliuose. Noriu tikėti, kad ši ceremonija yra sėkmingos Vilniaus universiteto istorijos Šiauliuose pradžia. Vilniaus universitetas yra pasiryžęs plėtoti aukštąjį mokslą ir studijas Šiauliuose, vystyti tas programas, kurios yra reikalingos miestui ir regionui“, – savo sveikinimo kalboje akademinei bendruomenei pažymėjo Vilniaus universiteto rektorius prof. dr. R. Petrauskas. Absolventams jis palinkėjo gyvenime vadovautis pagrindinėmis universitetinėmis vertybėmis – atvirumu, vidiniu integralumu, siekimu tobulėti patiems ir padėti tobulėti kitiems.

VU Šiaulių akademijos direktorė prof. dr. Renata Bilbokaitė pasidžiaugė šia ypatinga diena aukštajai mokyklai Šiauliuose ir jos absolventams. „Sveikinu visus su tuo, jog patekome į kitą šios aukštosios mokyklos Šiauliuose raidos etapą ؘ– esame didžiausio ir seniausio Lietuvoje Vilniaus universiteto dalis. Mes pasirinkome šį kelią, kad galėtume būti stipresni, pažangesni, kad galėtume studentams pasiūlyti platesnes galimybes, didesnį žinomumą, prestižą ir pripažinimą“, – savo kalboje akcentavo VU ŠA direktorė. Absolventams ji palinkėjo visada, būti Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos ambasadoriais ir kurti savo vertę visuomenėje.

VU Šiaulių akademijos inf.
Astos Michailovos nuotr.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos