Sidebar

Savanorystė – vidinė branda ir paraiška, kad esi vertas pretenduoti į valstybės finansuojamą vietą VU Šiaulių akademijoje

Nauja galimybė jaunimui – savanorystė šiemet akredituotame Savanorių centre Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje. 

 

VU Šiaulių akademijoje savanoriauti gali:

  • Moksleiviai, užsiregistravę Jaunimo savanoriškoje tarnyboje ir atliekantys 40 val./ mėnesį, 6 mėnesių trukmės savanorišką tarnybą VUŠA. Kodėl moksleiviui verta tapti savanoriu? Nes savanorystė suteikia progą išbandyti save konkrečiame darbe, dirbant poroje arba komandoje su žmonėmis, kurie vertina savanorystę ir gauti +0,25 balo stojant į bet kurią Lietuvos aukštąją mokyklą.
  • VUŠA studentai, savanoriaujantys VUŠA padaliniuose bei partnerinėse VUŠA organizacijose (100 val. /metuose arba 150 val./2 metai; įrašas Diplomo priede apie tai):
    • savanoriška veikla VUŠA administracijos, mokslo padaliniuose, prisidedant savo kompetencijomis prie spartesnio administravimo, tyrimų, renginių organizavimo ir pan., kartu įgyjant naujų kompetencijų, reikalingų darbinei veiklai.
    • savanoriška veikla VUŠA socialinių partnerių institucijose ir organizacijose, mieste veikiančiose tarptautinėse savanorišką veiklą plėtojančiose organizacijose (VUŠA sudarytų su jomis bendradarbiavimo sutartį, jeigu dar jos neturi), prisidedant prie aktualių socialinių problemų sprendimo regione.
    • savanoriška veikla kartu su savanoriais-moksleiviais plėtojamose švietimo, sporto, lygių galimybių veiklose STEAM centre, Botanikos sode, Regionų plėtros instituto viešojo administravimo grupėje, Edukologijos institute.
    • savanoriška lyderystės veikla, atstovaujant Universitetą karjeros, studijų viešinimo renginiuose, organizuojant viešąsias akcijas, talkinat miesto ir regiono bendruomenėms ir kt.
  • VUŠA buvę darbuotojai – senjorai, savanoriaujantys pasirinktuose VUŠA padaliniuose.

2 kartus per metus yra skelbiamos pagrindinės registracijos į JST programą, kuriose gali registruotis jaunuoliai iš visų Lietuvos savivaldybių. Taip pat yra skelbiamos 3-4 papildomos registracijos į laisvas JST programos vietas konkrečiose savivaldybėse bei papildomos registracijos į savivaldybių papildomai finansuojamas JST įgyvendinimo vietas. Registracijos nuoroda nėra aktyvi visą laiką, tačiau norintys pirmieji gauti informaciją – kviečiami užsisakyti naujienlaiškį čia ir gauti informacinį pranešimą apie paskelbtą registraciją. Daugiai informacijos rasite čia.
 

Savanoriams VU Šiaulių akademijoje priklausomai nuo pasirinktos veiklos srities (socialinė, švietimo, ekologinė, sporto ir kita) bus siūlomos veiklos:

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos