Sidebar

Gegužės 13 d. VU Šiaulių akademijos Regionų plėtros instituto surengtoje studentų mokslinėje konferencijoje „Jaunasis tyrėjas išmaniajai visuomenei“ buvo perskaityta per 90 Lietuvos ir užsienio šalių doktorantų, studentų, moksleivių pranešimų.

Konferenciją pradėjusi VU Šiaulių akademijos direktoriaus pavaduotoja mokslui prof. dr. Diana Cibulskienė pasidžiaugė, jog šis renginys, vykęs nuotoliniu būdu, sutraukė tokį didelį būri jaunų žmonių pasidalyti savo tyrimų rezultatais, išvadomis, padiskutuoti. Ji padėkojo visiems konferencijos rėmėjams, skyrusiems prizus geriausių konferencijos pranešimų autoriams, taip pat pirmajam VU Šiaulių akademijos mecenatui – UAB „Jupojos technika“, įsteigusiai vienkartines stipendijas geriausiais balais įstosiantiems studentams.

Plenarinėje konferencijos dalyje buvo pristatyti trys įdomūs jaunų autorių pranešimai. Savo asmenine patirtimi ir išvalgomis pasidalijo Akmenės rajono savivaldybės mero pavaduotojas Tomas Martinaitis („Būk pokytis, kurį nori matyti visuomenėje!“), „Enter VR“ ir „Enter VR media“ įkūrėjas, sertifikuotas Google Street view fotografas Martynas Bujauskas („Nėra taip sunku, kaip mums atrodo!“) ir „Nord Robotics“ įkūrėjas dr. Remigijus Laurutis („Kodėl IT vis populiarėja ir dar populiarės?!“).

Konferencijos dalyvių pranešimai buvo skaitomi aštuoniose teminėse sekcijose: „Aplinkos sveikata ir ekologija“, „Istorija, politika ir kraštotyra“, „Ekonomika ir finansai“, „Matematika ir jos taikymai“, „Informatika ir inžinerija“, „Kalbos ir literatūros tyrinėjimai“, „Viešojo sektoriaus iššūkiai ir galimybės“, „Verslo iššūkiai ir perspektyvos“.

Sekcijoje „Viešojo sektoriaus iššūkiai ir galimybės“ pranešimai buvo skaitomi anglų kalba, kadangi joje pranešimus pristatė dalyviai ne tik iš Lietuvos, bet ir Latvijos bei Ganos (studentai atstovavo jungtinei Pardubicių universiteto Čekijoje ir Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos magistro studijų programai).

Regionų plėtros instituto direktorė doc. dr. Lina Garšvienė džiaugiasi, jog renginys tampa gilia kasmetine tradicija, buriančia gimnazijų, Lietuvos ir užsienio universitetų jaunuosius tyrėjus bendrai diskusijai. „Šia konferencija norime „užauginti sparnus jaunųjų tyrėjų svajonėms ir nedrąsiems ateities planams. Dėl tos priežasties kasmet ieškome įdomių įvairių veiklos sričių pranešėjų: garsių aktorių, lenktynininkų, sėkmingų verslo kūrėjų, „Misija Sibiras“ dalyvių, aktyvių jaunuolių ir t.t. Plenariniam posėdžiui specialiai atrinkome pranešėjus, kurie pasidalytų savo sėkmės patirtimis ir iššūkiais, skatinančiais ryžtis drąsiems karjeros ir asmenybės ūgties sprendimams“,  – sako doc. dr. L. Garšvienė.

Jaunuosius konferencijos dalyvius pasveikino VU Šiaulių akademijos direktorė prof. dr. Renata Bilbokaitė ir Šiaulių m. savivaldybės mero pavaduotoja dr. Simona Potelienė. „Tokia konferencijos dalyvių gausa tik patvirtina jos reikalingumą, kai jauniesiems tyrėjams suteikiama galimybė parodyti save, pristatyti savo tyrimų sritis ir atliktų tyrimų rezultatus, pasidalyti įžvalgomis“, – sveikindama konferencijos dalyvius pažymėjo dr. S. Potelienė.

VU ŠA inf.
Zenono Ripinskio nuotr.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos