Sidebar

VU Šiaulių akademijos muzikos pedagogikos studijų programos dėstytojas Arijus Ivaškevičius su studentais universiteto bendruomenę kviečia dalyvauti pirmajame vokalistų konkurse VU SUPERBALSAS 2021, kuriame parodyti savo vokalinius ir muzikinius sugebėjimus gali kiekvienas dainuojantis universiteto studentas, dėstytojas ar darbuotojas.

„Šis vokalistų konkursas – viena iš mano prieš penkerius metus pradėtų įgyvendinti idėjų, kuri rado atgarsį tarp Šiaulių studentų. Įsikūrus VU Šiaulių akademijai, kilo mintis surengti šį konkursą ne tik tarp šiauliečių, bet į jį pakviesti ir visą Vilniaus universiteto bendruomenę – studentus, dėstytojus, darbuotojus  – ne tik iš Šiaulių, bet ir iš Vilniaus bei Kauno“, – savo idėja dalijasi vokalistų konkurso VU SUPERBALSAS 2021 sumanytojas ir rengėjas VU Šiaulių akademijos muzikos pedagogikos studijų programos dėstytojas Arijus Ivaškevičius.

Vokalistų konkursas VU SUPERBALSAS 2021 dėl viruso pandemijos vyks kitaip, negu paprastai – virtualioje erdvėje. Visi, norintys jame dalyvauti, turi iki gegužės 15 d. konkurso organizatoriams el. paštu atsiųsti savo atliekamo muzikinio kūrinio vaizdo įrašą. Svarbu yra pateikti kūrinį, kuriame atsispindėtų atlikėjo vokaliniai ir muzikiniai sugebėjimai. Galima atsiųsti ir savo vaizdo klipą, ir šiaip net telefonu nufilmuotą dainos atlikimą.

Vertinimo komisija yra sudaryta iš VU ŠA muzikos pedagogikos studijų programos ketvirto kurso studentų, dėstytojų ir Lietuvoje gerai žinomų populiariosios muzikos žvaigždžių. Į konkurso finalą komisija atrinks per dešimt kūrinių. Konkurso finalas numatomas birželio 1 d. 19 val. per feisbuko paskyrą VU SUPERBALSAS 2021.

Kūrinio žanras nesvarbu. Galima pasirinkti dainuoti savo kūrybos dainą, galima atlikti ir klasiką, ir liaudies, ir populiariąją muziką. Įdomu, jog prieš penkerius metus surengto pirmojo tokio konkurso nugalėtoju tapo klasikinio dainavimo atstovas Juozas Janužas, kuris vėliau tęsė vokalo studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, o dabar dainuoja Lietuvos valstybiniame operos ir baleto teatre.

Pirmojo Vilniaus universiteto vokalistų konkurso „Superbalsas 2021“ nugalėtojui bus suteikta teisė savo kūrinį atlikti Šiaulių arenoje populiaraus atlikėjo Kąstyčio Kerbedžio koncerto metu. Dalyviams organizatoriai paruošė įvarių prizų, kuriuos išdalins konkurso finalo metu.

„Labai noriu pakviesti visus aktyviai dalyvauti šiame konkurse. Tikiu, kad jūsų bus ne vienas ir ne dešimt. Norėtume, kad šis konkursas taptų tradiciniu ir, kad jūsų dainavimu gerėtųsi ne tik Vilniaus universiteto bendruomenė, bet ir visa Lietuva“, – sako konkurso iniciatorius VU Šiaulių akademijos dėstytojas A. Ivaškevičius.

Taigi nedelskite, dainuokite, filmuokite ir atsiųskite! Konkursinius kūrinius vertinimo komisijai reikia pateikti el. paštu iki gegužės 15 d.

Zenonas Ripinskis
Autoriaus nuotr.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos